salamm
Known
- Reaction score
- 588
I worked in a nursing home where an 85years old man, who was well-groomed, was being moved in. His 70 years old wife had recently passed away and he had to leave his home. As he walked with his cane toward the elevator, I explained that his room was very small and that instead of curtains, there was wallpaper on the window. The old man cheerfully replied that he loved it. I asked him how he could love it without seeing it first. He said it didn’t matter if he had seen it or not; happiness is a choice he makes. Whether he likes the room or not depends on how he chooses to view it. Every morning, he decides when he wakes up. He can either stay in bed all day worrying or get up and be grateful. Each day is a gift from God. He reminded me never to forget that to live happily, you must empty your heart of hate, free your mind from worries, live simply, be more generous, and expect less. His words inspired me and changed the way I see and live life.
I love this quote that Unluckybolte said :
Happiness is a choice, choose it everyday
در خانه سالمندانی که کار میکردم پیرمردی ۸۵ساله که سرووضع مرتبی داشت در حال انتقال به خانه سالمندان بود
همسر۷۰ساله اش به تازگی فوت شده بودو او مجبور به ترک خانه اش بود
پیرمرد همانطور که عصا زنان به سمت اسانسور خانه سالمندان میرفت به او توضیح دادم که اتاقش خیلی کوچک است و به جای پرده ؛ روی پنجره اش کاغذ دیواری چسبانده شده است
پیرمرد با خوش رویی گفت خیلی دوسش دارم
به او گفتم ولی شما که هنوز اتاقتان را ندیده اید؟
او گفت به دیدن یا ندیدن ربطی ندارد شادی چیزی است که من از پیش انتخاب کرده ام اینکه من اتاق رادوست داشته باشم یا نه بستگی ندارد
بلکه به این بستگی دارد چطور به ان نگاه کنم.
این تصمیمی است که هرروز صبح زمانی که از خواب بیدار میشوم میگیرم
من دوتا کار را میتوانم بکنم
یکی اینکه یا تمام روز را در تخت خواب باشم و به مشکلات فکر کنم یا اینکه از جا بخیزم و شکر گزار باشم
هرروز هدیه ای از سمت خدا است که به من داده میشود
یادت باشد هرگز فراموش نکنی برای شاد زیستن باید قلبت را از نفرت و کینه خالی کنی ، ذهنت را از نگرانی هاازاد کنی ساده زندگی کنی و بیشتر بخشنده باشی و کمتر انتظار ذاشته باشی
حرفای پیرمرد مرا به وجد اورد و باعث شد من زندگی را جور دیگر ببینم و زندگی کنم